Απεντομώσεις

 

Μοίρας Νικόλαος
Μελέτη, Κατασκευή & Συντήρηση Κήπων | Μύκονος


 

Η Απεντόμωση αναφέρεται στον έλεγχο και την καταπολέμηση όλων των ειδών των εντόμων, ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, δροσόφυλλο, σκώρος, σφήκα), ερπόντων και βαδιστικών (κατσαρίδα, κοριός, ψύλλος, μυρμήγκι, αράχνες, τσιμπούρια, ψείρες, μυριάποδα, εκατοντάποδα, σκορπιός, τερμίτες, σαράκι), στον χώρο του ενδιαφέροντος.

Η Απεντόμωση αποτελεί αναπόσπαστη υπηρεσία για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς - βιομηχανικούς χώρους καθώς και για οικίες μιας και τα έντομα είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Η εταιρεία μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Απεντόμωσης και περιλαμβάνει την Πρόληψη, τον Έλεγχο και την Καταστολή των εντόμων. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος, και περιλαμβάνει τα εξής στάδια: 

  • Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, σχισμές, κενά στις πόρτες, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες) 
  • Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης ( συνήθως σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση του εντόμου 
  • Τέλος επιλέγεται από τους καταρτισμένους τεχνικούς της Βιολογικής η κατάλληλη μέθοδος εφαρμογής και η πιθανή συχνότητα εφαρμογής.
  • Το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η Απεντόμωση εξαρτάται κυρίως από το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος. Όσον αφορά τις κατοικίες είναι αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται μία με δύο φορές το χρόνο για να διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα.
    Στον επαγγελματικό χώρο απαιτείται μεγαλύτερη συχνότητα εφαρμογών μέσα στο έτος ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.